Google Street View вече запечата „Св. Александър Невски“

Google Street View вече запечата „Св. Александър Невски“
Една от емблемите на София - храм-паметникът "Св. Александър Невски", вече се сдоби с 360-градусова снимка. Снимка: Google Street View
A A+ A++ A

Колите на Google, които преди седмица тръгнаха по улиците на няколко български града, вече заснеха Храм-паметника „Свети Александър Невски“ за услугата Street View.

Специалните автомобили на Google ще направят панорамни снимки в 28 от големите градове в България. Всяка кола е снабдена с 15 обектива, които произвеждат 360-градусови изображения, разполага също и със сензори за движение, за следене на позицията му, твърд диск за съхранение на данни, малък компютър, който управлява системата, и лазери, събиращи триизмерни данни за определяне на разстоянията в изображенията в градски изглед.

От Google Street View са категорични, че услугата не показва изображение в реално време.

„Нашите изображения показват само онова, което превозните ни средства са успели да видят в деня, когато са минали през местоположението. След това са необходими поне няколко месеца за обработката на събраните изображения, преди те да се покажат онлайн“, съобщава българският сайт на услугата.

България е 41-вата страна в света, която виртуалните туристи ще могат да посетят. Първите снимки от София показват приблизително как би изглеждала онлайн разходка по жълтите павета...

#България #София #„Св. Александър Невски“ #Google Street View #Google

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници