Мораториумът за шистов газ остава

Мораториумът за шистов газ остава
"Ако възникне такъв проблеми, ние ще предприемем други законодателни инициативи, които биха били в съответствие с мораториума, категоричен бе Имамов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание Алиосман Имамов коментира, че в страната ни продължава да действа мораториум върху добива на шистов газ и няма никакъв начин той да бъде преодолян с поправки в този или в който и да било друг закон.

"Ако възникне такъв проблеми, ние ще предприемем други законодателни инициативи, които биха били в съответствие с мораториума", категоричен бе Имамов, цитиран от БГНЕС.

Във връзка с посещението у нас на икономическите експерти Ричард Ран и Роналд Ът и обвиненията, че двамата са у нас, за да лобират за падане на мораториума, Имамов отвърна, че "Ран може да иска много неща, които не съответстват на интересите на българския народ", но в българското общество няма нагласа да бъде свален мораториумът. Няма политик, който би предприел сериозни действия в тази посока, категоричен бе Имамов.

Комисията по икономическа политика и туризъм прие в сряда окончателно на второ четене поправки в Закона за подземните богатства, внесени от Министерски съвет в средата на декември.

#шистов газ #Алиосман Имамов #Имамов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници