С Hearthstone Blizzard навлиза в пазара на мобилни игри

С Hearthstone Blizzard навлиза в пазара на мобилни игри
A A+ A++ A

Не е тайна, че игрите за мобилни устройства са най-бързо развиващият се сектор от гейминг индустрията. Заради значително по-ниските разходи по създаването на мобилни игри, тази част от пазара се доминира най-вече от малки и независими студиа, а не от големите дистрибутори, свързвани с конзолните и компютърните игри. Изглежда, че това е на път да се промени, защото новата игра на Blizzard, един от най-големите играчи в индустрията, ще бъде достъпна и за мобилни устройства.

За разлика от повечето игри на Blizzard, Hearthstone няма чак толкова сериозен характер. Тя е игра с карти, което я прави достъпна за много широка аудитория, докато предишни игри на Blizzard като Warcraft и Starcraft се целеха най-вече в сериозните и отдадени геймъри. Hearthstone отново е базирана в света от Warcraft и позволява двубои срещу истински и виртуални опоненти. Това, което я прави наистина примамлива в мобилния й вариант, е автоматичното синхронизиране на картите на играча между всички устройства. Тоест възможно е да играете вкъщи на компютъра си и щом излезете, без никакви допълнителни стъпки, просто да продължите от мобилното си устройство.

Засега мобилната версия на Hearthstone е достъпна само за iPad и само в Нова Зеландия, Австралия и Канада, но се очаква скоро да достигне и до App Store в други страни. Ще бъдат пуснати и версии за iPhone, Android и таблети с Windows. Тази стъпка от страна на Blizzard може би сигнализира за цялостно преориентиране на индустрията към мобилни устройства. Възможно е скоро да видим още много големи заглавия от известни студиа.

http://us.battle.net/hearthstone/en/blog/13597476/hearthstone%E2%84%A2-ipad%C2%AE-rollout-begins-4-2-2014

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници