Android TV - новият опит на Google да се настани във всекидневната

Android TV - новият опит на Google да се настани във всекидневната
A A+ A++ A

Платформата Google TV не успя да постигне особен успех, но компанията не се е отказала да се настани и във всекидневната на милиони домакинства с нова стратегия. Това показват документи, до които е получил достъп сайта The Verge. Според тях основните играчи в разпространението на телевизионно съдържание вече подготвят своите приложения за новата технология Android TV, която е описвана като интерфейс за забавления, а не компютърна платформа.

Целта й е да осигури възможно най-лесен и удобен достъп до съдържанието, което означава, че ще има интерфейс като на останалите сеттоп устройства и ще се използва по подобен начин. Съдържанието (филми, сериали, приложения, игри) ще се представя под формата на карти, които ще се превъртат с дистанционното управление. Ще има възможност за гласово управление и дори за нотификации, макар че Google предлага на разработчиците да ги използват по-ограничено. Фокусът обаче ще е върху простотата.

На основния екран Google ще препоръчва различно съдържание, а за по-голямо удобство системата ще поддържа продължаването на съдържание, което сте започнали да гледате с телефон или таблет. Засега не е ясно кога ще се състои официалната премиера на услугата, но не е изключено тя да е запазена за конференцията Google IO.

http://www.theverge.com/2014/4/5/5584604/this-is-android-tv

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници