Козметиката е токсична

Козметиката е токсична
A A+ A++ A

Почти всички продукти, които жените използват ежедневно за своята красота, съдържат токсични вещества, показва скорошно изследване на канадски специалисти.

Вредни химикали и тежки метали, които са част от козметиката, нанасят непоправими щети на кожата. Те могат да причинят алергични реакции и дори обриви по лицето. Следователно е необходимо да бъдете много внимателни при избора на продукт.

Въпреки това понякога опаковките не дават никаква информация и на практика няма как да се предпазите от нежелан ефект. Учени от Онтарио установиха, че 49 от най-известните козметични компании от целия свят предлагат продукти, в чиито съставки са открити вредни химикали. Всички козметични продукти, които съдържат арсен, кадмий, олово, живак, берилий, никел, селен и талий, са изключително вредни за кожата. Тестовете показват, че почти всяка козметика съдържа живак, а във всеки продукт има средно по четири вредни химикала. Развитието на ракови, неврологични аномалии, загуба на паметта, промени в настроението, бъбречни заболявания, повръщане и силно главоболие могат да се дължат на лошата козметика. /БГНЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници