Среща с иновативния калъф Dot View за HTC One (M8)

Среща с иновативния калъф Dot View за HTC One (M8)
A A+ A++ A

Заедно с новия One (M8) HTC представи и един особено интересен аксесоар. Това е калъфът Dot View, който успява да се справи с няколко неща едновременно и едно от тях е да изглежда много необичайно. Аксесоарът е съставен от две части - поликарбонатен панел, който предпазва задната част на телефона от надраскване и ъглите му при падане, и перфориран гумен екранен предпазител. Той е покрит с множество отвори с полупрозрачна мембрана, която позволява изобразяването на различна информация, а освен това не пречи и на интеракцията с устройството.

Под логото на HTC в средата на предната част е скрит магнит, който взаимодейства със специален сензор в телефона и позволява автоматичното отключване и заключване на екрана при отваряне или затваряне. Той активира и специалния режим Dot View. При него предният панел показва различна информация по атрактивен начин, имитиращ 8-битова графика - чрез цветни точки, които всъщност са светлина от дисплея, която се филтрира през мембраната в отворите. Такава мембрана няма само върху предните стереоговорители, за да не възпрепятства излизането на звук, а освен това така не се пречи и при провеждането на разговор.

Двойно потупване показва времето и прогнозата за времето, а освен това калъфът може да изобрази символи за наличието на входящ SMS, електронна поща (само от вграденото приложение, не и от Gmail), пропуснато обаждане, предстоящ запис от календара и т.н. Индикатор се вижда дори когато променяте силата на звука при затворен преден панел. Няма проблем и при входящо обаждане - тогава се изписва името на звънящия и се показват анимации за приемане или отхвърляне на разговора.

Достатъчно е да плъзнете пръст нагоре (за приемане) или надолу (за отхвърляне) върху калъфа, а ако искате да говорите, може просто да вдигнете телефона до ухото си. Ако плъзнете пръст от горната част надолу, ще активирате функцията за гласово набиране. Всичко това става при затворен калъф. Приложението, което управлява всичко това, е достъпно в Play Store, така че с времето можем да очакваме добавянето на допълнителна функционалност.

Калъфът е качествено изработен и пасва много добре на устройството, но това едва ли може да е иначе при цената му от около 40 евро. Друг недостатък, който създава известно неудобство при употреба с една ръка, е свързан с конструкцията - усещането при писане след завъртане на предната плоска част върху извитата задна не е особено комфортно. Освен това не забравяйте да внимавате при почистването, за да не пробиете мембраната в отворите, и имайте предвид, че под силна светлина точките на Dot View не се виждат.

HTC има и силиконов кейс за One (M8), който пасва много добре на телефона и подобрява захващането му. Има специални тапи за microUSB порта и жака за слушалки в долната част, които предпазват от навлизането в тях на прах и други нежелани обекти. Интересно е, че бутонът за включване върху горната страна остава открит, тъй като в него се намира инфрачервеният предавател, а силиконът блокира сигналите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници