Facebook започна да премахва функцията за чат от основното си приложение

Facebook започна да премахва функцията за чат от основното си приложение
A A+ A++ A

По-рано през годината от Facebook казаха, че смятат да отделят услугите на социалната мрежа в отделни приложения. Вече започнахме да виждаме как ще се случи това, след като потребители от няколко европейски държави започнаха да получават уведомления, че скоро няма да могат да изпращат съобщения през основното Facebook приложение.

За да изпращат съобщения от мобилни устройства, потребителите ще трябва да ползват отделното приложение Messenger. От Facebook казаха, че това не е просто тест, а действително смятат да въведат промяната навсякъде. Този ход е разбираем, понеже Facebook са създали Messenger изцяло за чат и постоянно го подобряват. Откакто излезе, приложението стана изключително популярно, защото е удобно, бързо и има атрактивен дизайн.

За всяко правило обаче си има и изключения. В този случай това са устройствата с Windows Phone, таблетите и бюджетните телефони с Android. Версия на Messenger за таблети все още няма, а от Facebook казват, че ще засичат по-слабите устройства с Android и няма да ги принуждават да използват отделни приложения с цел да пестят от паметта им.

От Facebook обещават, че след ъпдейта основното приложение би трябвало да заема по-малко място и да работи по-бързо. Бутонът за съобщения в него ще бъде запазен, но вече ще прехвърля директно към допълнителното приложение. Като отделят Messenger от основното си приложение, Facebook могат да си позволят да добавят още много опции към него, като например безплатни разговори, тъй като иначе общото приложение би станало прекалено тежко и бавно.

http://www.theverge.com/2014/4/9/5598440/facebook-will-turn-off-messaging-in-its-mobile-app-forcing-you-to-download-messenger

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници