Нова версия: Малайзийският самолет е отвлечен, пасажерите са живи

Нова версия: Малайзийският самолет е отвлечен, пасажерите са живи
Може да се окаже, че пътниците от изчезналия самолет са живи. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Нова версия за съдбата на изчезналия самолет от „Малайзия еърлайнс“ дойде от независимия журналист Джим Стоун. Според него полет MH370 е отвлечен и Стоун дори е разговарял по телефона с един от пътниците на борда, пише International Business Times AU.

Според него той бил служител на американската компания IBM и се казвал Филип Уд. Успял да се свърже със Стоун, тъй като скрил своя iPhone5, от който пратил кратко съобщение и фотография, на която, макар и с лошо качество, се вижда, че той и останалите се намират на много тъмно място. Според журналиста фотографията е направена на 18 март.

В съобщението се казва, че самолетът е отвлечен, а пасажерите са дрогирани и затворени. Журналистът отказва да назове източника на разкритията си, защото бил изложен на смъртна опасност.

Според Стоун самолетът се намира в непосредствена близост до американска военна база на Малдивските острови. Той пробвал да използва джипиес система, според която Уд в момента бил на няколко мили от секретната американска военна база „Диего Гарсия“, намираща се на остров, южно от Малдивите в Индийския океан.

Стоун уточнява, че координати е невъзможно да бъдат взети от Гугъл или Уикипедия заради секретността на военния обект.

#Малдивите #Индийския океан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници