Прекратиха временно търсенето на Боинга

Прекратиха временно търсенето на Боинга
Миналата седмица австралийският самолет Orion засече подводен радиосигнал в зоната, където се смята, че е потънал Боингът. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

След 16-часова издирвателна операция подводният апарат Bluefin-21 прекрати издирването на черната кутия на изчезналия Боинг на Малайзиските авиолинии. Апаратът бе спуснат във водата от борда на военния кораб Ocean Shield и в хода на търсенето достигна дълбочина 4,5 км. След това търсенето бе прекратено, предаде БГНЕС.

Апаратът  е създал триизмерна карта на океанското дъно. Зоната не претърсване е с площ 40 кв. км. Bluefin-21 се нуждае от 2 часа, за да достигне океанското дъно, където може да работи без прекъсване в продължение на 16 часа.

Предстои заснетият материал да се обработи. От Ocean Shield съобщиха, че след като това стане, Bluefin-21 отново ще бъде спуснат във водата.

Миналата седмица австралийският самолет Orion засече подводен радиосигнал в зоната, където се смята, че е потънал Боингът. Специалистите предполагат, че сигналът може да идва от черните кутии на самолета.

Боингът 777-200, летящ от Куала Лумпур за Пекин с 227 пасажери на борда и 12-членен екипаж, изчезна от радарите в нощта на 8 март. До момента няма следа от самолета и не е открит нито един от хората, пътували с него.

#Боинг #Малайзиските авиолинии #самолет #Куала Лумпур #Пекин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници