Директор на Samsung определил iPhone 5 като цунами

Директор на Samsung определил iPhone 5 като цунами
A A+ A++ A

Според вътрешен имейл от бившия изпълнителен директор на мобилното отделение на Samsung за Америка iPhone 5 бил „цунами", което трябвало да се „неутрализира". Дейл Сон, който беше изпълнителен директор на Samsung Telecommunications America до август 2013 г., предложил да се подготви план, който да попречи на конкурентното устройство, излизащо само след три месеца. Имейлът с дата 5 юни 2012 година е представен като част от актуалното дело за патенти между Samsung и Apple.

Apple са представили този документ, за да покажат, че Samsung са се влияели от iPhone, и маркетинговата им стратегия е била базирана около него. По този начин искат да убедят съдебните заседатели, че Samsung не произвежда оригинални устройства, а копира от конкуренцията, за да подобри собствените си продукти. Това идва като отговор на вътрешните презентации на Apple от миналата седмица, които показваха, че се притесняват от конкуренцията и най-вече от Samsung. Освен тях Samsung показаха и вътрешни имейли от Apple, според които маркетинговата кампания на Samsung - Тhe Next Big Thing, силно е разтърсила маркетинговия директор на Аpple.

Apple показаха и още един имейл. В него Samsung обсъждат идеята да помолят Google да направят рекламна кампания срещу Apple. Samsung също така казват, че не искат сами да направят такава кампания, тъй като Apple са техен „голям клиент". В момента от Apple усилено се опитват да убедят заседателите, че Samsung са ги копирали. Междувременно Samsung изтъкват засиления си маркетинг и пускането на оригиналните устройства от серията Galaxy като причината за успеха си, а не взаимстването от други производители.

http://www.theverge.com/2014/4/14/5614232/iphone-5-referred-to-as-a-tsunami-that-must-be-neutralized

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници