Христос воскресе!

Христос воскресе!
Снимка: podvorie-sofia.ru
A A+ A++ A

В нашето неспокойно и сложно време, когато изглежда, че злото, враждата и грехът надделяват над доброто, мира, правдата и любовта, пожелавам на всички православни българи приелият страдания и кръстна смърт заради нашето спасение Господ да ни вразумява и вдъхновява в нашия живот!

Нека православната вяра бъде за нас действена, животворяща сила, която да обновява и освещава нашите душевни сили, цялото ни човешко естество! Чудото на Възкресението на Христос Спасителя да бъде за нас неизчерпаем източник на тази вяра, тя да ни укрепява в дни на изпитания и да ни вдъхновява в делата ни!

Отправяме пасхално приветствие към всички наши духовни чеда и всички хора с добра воля с пожелание до всеки да достигне светлината на Христовото Възкресение! Божията благодат да ни утвърждава в любовта към Бога, светата Църква, Отечеството и към хората около нас.

Животът ни да бъде нагледна проповед пред света за нашата вяра в истинността на Христовото Възкресение и вършейки добро според силите си да внасяме своя скромен, но значим принос за възцаряването на мира, правдата, единството и любовта в този изтерзан от страдания и безлюбие свят.

Христос воскресе!

† НЕОФИТ, патриарх Български

#Неофит #Христос #Господ #вяра #хората #свят #светлина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »