Убиецът Шатката избягал от затвора, за да оцелее

Убиецът Шатката избягал от затвора, за да оцелее
Шатката и Хосе били парнаджии в затвора, като се смята, че са избягали от помещението, в което работели близо до изхода в посока ул. “Майор Векилски”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бивш съкилийник на Николай Николов-Шатката, разказа, че най-вероятно затворникът е бил подплашен и притиснат от хора отвън и е избягал, за да оцелее.

„Той има наркотици, връзки, пари. Но нещо го е уплашило и затова е тръгнал да бяга“, коментира съкилийникът с гръб към камерите на Нова телевизия.

46-годишния Николай Кръстев Николов от Брезник и 48-годишния Хосе Луис Гевара Мартинез, гватемалски гражданин, избягаха от Софийския централен затвор на 30 април около 20:30 часа.  Шатката е сочен за убиеца на перничанина Николай Христов – Хайо. Той стана известен, след като се съгласи да свидетелства срещу разбитата банда на т.нар. пернишки килъри, отговорни за смъртта на бащата на Райко Кръвта.

„Той работи като парнаджия, познава кои шахти водят извън затвора и му трябва много малко да прокопае, за да стигне до свободата. Най-вероятно е подготвил всичко за месец, не повече“, заяви бившият съкилийник на Шатката.

Никой от близките на Шатката обаче не пожела да разговаря с репортера на Нова телевизия. Майка му живее сама и е много болна.

#Николай Кръстев Николов #Шатката #затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници