Огромен пожар горя до бензиностанция във Враца

Огромен пожар горя до бензиностанция във Враца
A A+ A++ A

Над 60 тръби за водния цикъл на Враца изгоряха при пожар, който вероятно е подпален умишлено. По чудо огненият ад не взриви бензиностанция и резервоар за газ Щетите тепърва ще се оценяват, но на пръв поглед изглеждат значителни, предаде Нова телевизия.

Пожарът лумнал изведнъж въпреки дъжда. Обхванал няколко купчини тръби, складирани там от фирма, която работи по водния цикъл на Враца. Огромните пламъци и страховит стълб черен дим бързо се издигнали над складовата база и застрашавали да взривят намиращата се наблизо ведомствена бензиностанция на местната фирма за автобусни превози, до която има и резервоар за газ.

Районът е гъсто застроен, а срещу него има цял жилищен квартал. Изплашени хора от двете страни на улицата се втурнали да помагат в гасенето. По първоначални данни най-вероятно става дума за умишлен палеж.

"Това е трудно угасим и трудно запалим материал, но каква е причината ще кажат експертите. Хубаво е, че се загаси пожара, защото районът е изключително пожароопасен”, коментира кметът на Враца инж. Николай Иванов.

От местната екоинспекция увериха, че замерванията, направени в различни части на града не са показали замърсяване на въздуха.

#пожар #Враца #екоинспекция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници