Боримиров: Ако продължава така, напускаме страната

Боримиров: Ако продължава така, напускаме страната
Даниел Боримиров Снимка: photoslevski.hit.bg
A A+ A++ A

Не искам да казвам силни думи, но нещата, ако така продължават да се развиват в нашата държава, нищо чудно да избягаме, да я напуснем в посока Германия, заяви бившият футболист и директор в "Левски" Даниел Боримиров пред Би Ти Ви.

Боримиров коментира, че има неща, които никога не се забравят. Едно от тях е завръщането на националния отбор след четвъртото им място в САЩ преди 20 години и радостта на българите.

"Често отварям албумите и гледам снимките, връщайки се назад. През 1994-а успяхме да обединим цяла България. Тази радост вече 20 години ни топли. Докато бяха мачовете в САЩ, не знаехме какво точно се случва в България. Само четяхме и ни разказваха колко радостни са хората тук. Но щом кацнахме в София, веднага усетихме невероятната атмосфера. Има страшно много хора на летището, а и след това по улиците. От аерогарата до стадион "Васил Левски" пътувахме може би повече от 45 минути... След "Орлов мост" задръстването беше много голямо. Огромната тълпа ни чакаше, хората искаха да се докоснат до нас, чукаха по автобуса, викаха "Българи юнаци!". Сълзите се стичаха от очите ми. Завръщането ни от Щатите беше голямо преживяване, незабравимо", разказа бившият полузащитник.

Той е тъжен, че тази година "Левски" има 100-годишнина, а има толкова неуспехи.

"Отборът разочарова и мисля, че празненствата няма да са такива, каквито трябваше да бъдат. Когато бях футболист на "Левски" имах повече успехи, но и като ръководител също. Бях част от последната шампионска титла през 2009 година, виждате, че след това нямаме нищо спечелено. Дано бъдещето е по-добро - и за мен, и за "Левски", пожела си Боримиров.

В личен план Боримиров заяви, че с жена му не се страхуват за дъщеря им, защото са я възпитали както трябва.Той стиска палци на сина си, който върви по неговите стъпки.

#Даниел Боримиров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници