Китай става лидер в производството на безпилотни самолети

Китай става лидер в производството на безпилотни самолети
Според прогноза на Forecast International през следващите 10 г. Китай ще се превърне в най-големия в световен мащаб производител на безпилотни самолети. Снимка: kiwinews.bg
A A+ A++ A

Според прогноза на Forecast International през следващите 10 г. Китай ще се превърне в най-големия в световен мащаб производител на безпилотни самолети, съобщи Уърлд булетин. Между 2014 и 2023 г. разходите на този пазар ще се увеличат от 905 млн. долара на 2,3 млрд. А китайската Корпорация на авиационната индустрия (AVIC) ще стане основен производител в света, съобщи btvnews.bg.

Според информация на Avionics Intelligence, AVIC вече произвежда широка гама от безпилотни самолети, включително електрическия микро въздушен самолет (MAV), LIEOE с нормален двигател, който е почти идентичен с машината на Нортроп Грумън RQ-4 Global Hawk за разузнаване, проучване и атаки.

Макар че Forecast International предвижда намаляване на продукцията на дронове след 2017 г., анализатори смятат, че в периода 2014-2023 г. ще бъдат произведени около 41 800 базирани на земя или на кораби безпилотни самолети, което се очаква да струва около 10,5 милиарда долара.

#Китай #безпилотни самолети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници