Връщат отвлечено бебе срещу 2 агнета и 300 лева

Връщат отвлечено бебе срещу 2 агнета и 300 лева
Автор: Евгени Цветков
A A+ A++ A

Десетки ромски бебета бяха уж откраднати в нощта на 5 срещу 6 май от пловдивските махали с искане за откуп. Масовите инциденти не са поредната криминална новина, а част от традициите на празника Едерлези, съобщава „Марица“.

Стотици нагиздени роми се събраха край брега на Марица под звуците на зурни, тъпани и кларнети, за да си върнат задигнатите през нощта наследници. Ритуалът е за здраве и се прави на всеки ромски Гергьовден. За пищното тържество още рано сутринта покрай брега бяха инсталирани мощни тонколони. Окичени със злато и пендари жени и мъже носеха на ръце нагиздени като за сватба бебета, а наети за случая фотографи и оператори запечатваха всяка стъпка на родата.

„Чакам агне, иначе не я давам“, провикна се 50-годишна жена, която държеше в ръцете си 20-дневната Нани. Комшийката се прокраднала на пръсти в дома на родителите на новороденото в Аджисан махала и го отмъкнала, докато спи.

С тюлена рокля в цвят банан и капела на главата се носеше от ръце на ръце 8-месечната Барие. Родителите на малката красавица броили 300 лева за тоалета, който бил специално поръчан в Турция. Таткото Амзе имал фирма за паметници на гробищата и заработвал добре, затова не жалил пари и поръчал всичко, както си му е редът - пазарил диджей и оператор, купил агне и пременил бебето и жена си. Вуйчото на Барие - Малкия Кадри, я отмъкнал посред нощ. Родителите платиха две агнета и 300 лева, за да си я върнат обратно, след което почерпиха обилно насъбралото се множество с пасти, бонбони и лимонада, за да е сладък животът на малката.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници