Първа среща с Huawei Ascend P7

Първа среща с Huawei Ascend P7
A A+ A++ A

Премиерата на Huawei Ascend P7 е вече факт и сме готови да споделим малко първи впечатления от прототип на устройството, с който се срещнахме наскоро. Той не беше оборудван с финалната версия на софтуера, но с изключение на застъпването на виртуалните бутони за навигация и връзките за бърз достъп в долната част на екрана нямахме никакви други проблеми в работата. Скоро очаквайте и нашето пълно ревю на финалния търговски вариант.

Смартфонът се усеща дори по-елегантен от предшественика му, макар че размерите на корпуса са се увеличили с по няколко милиметра, за да бъде побран по-големият 5" дисплей. Той вече предлага full HD резолюция и отново е с отлично качество и с високи ъгли на видимост и много добро цветопредаване. Все пак дебелината на корпуса от 6,5 мм е впечатляваща, тъй като е само с няколко десети от милиметъра по-голяма от тази на Ascend P6.

Като цяло компанията е запазила основните елементи от дизайна на Ascend P6 и връзката между устройствата е добре видима. Страничната рамка отново е алуминиева, като всички бутони и слотове отново са поместени върху дясната страна - там са бутоните за управление на звука и за включване, както и слотовете за SIM карта и допълнителна памет. Впечатление прави бутонът за включване, който вече е кръгъл и е разположен по-ниско, за да се улесни достигането му.

Компанията си е взела бележки от Ascend P6 и е променила позицията на microUSB порта и жака за слушалки - първият вече е поставен върху долната страна на телефона, а вторият е позициониран върху горната, точно където сме свикнали да ги намираме. Задната и предната страна на устройството вече са покрити със стъкло Gorilla Glass 3, което придава премиум усещане на телефона. Батерията също е увеличила капацитета си и вече осигурява 2500 mAh, но пак не може да бъде подменена от потребителя.

Ascend P7 отново използва собствен процесор на компанията, но той е от ново поколение и е значително по-бърз. Става дума за четириядрения чипсет Kirin 910T с честота 1,8GHz с графичен чип Mali 450 MР, който вече е комбиниран и с LTE модем за достъп до по-бързи мобилни мрежи. Производителността му е значително по-висока и в синтетичните тестове устройството успя да постигне резултат, сравним с този от миналогодишното издание на HTC One, което използва Qualcomm Snapdragon 600 с честота 1.7GHz. В същото време отделяното при натоварване количество топлина е значително намалено заради използвания 28-нанометров производствен процес.

Добавени са и 2GB оперативна памет, в допълнение на вградената памет от 16GB, която може да се увеличи чрез карта. Подобрените технически характеристики се отразяват и на цялостната работа на системата, която е осезаемо по-пъргава. Тук принос има и използваната операционна система Android 4.4.2, която е комбинирана с интерфейса EmotionUI 2.3. Той до голяма степен прилича на интерфейса в Ascend P6, но включва и доста промени.

Например в падащото меню са поместени повече връзки към различни телефонни функции и откриваме плъзгач за контрол на яркостта на екрана. Оттам може да се активира и познатият плаващ бутон за бързо активиране на различни функции и приложения, а освен това има достъп към нов ултрарежим за пестене на енергия. При активирането му остават достъпни само базовите функции за провеждане на разговори и работа със съобщения. Иначе има и опция да изберете кои приложения да продължат да работят във фонов режим при изключен екран, както и мениджър на стартиращите се автоматично приложения.

Налице са и различни жестове за управление - обръщане на телефона за изключване на звука, намаляване на силата на звънене при вдигане на телефона, автоматично отговаряне на повикване или започване на разговор при вдигане на телефона към ухото, разклащане, наклоняване и т.н. Има и функции за предпазване от нежелани обаждания, филтриране на рекламите и изключване на нотификациите в определени часове с изключение на тези от разрешени номера.

Подобренията продължават и по отношение на камерите. Предната използва 8МР BSI сензор и е снабдена с функция за панорамни селфи снимки, което позволява да уловите много повече от сцената зад вас. Тя включва и функция за 10-степенно ретуширане, или т.нар. "Разкрасяване". Основната камера разчита на 13МР BSI сензор от 4 поколение на Sony, който е комбиниран с f/2.0 оптика и е способна на много качествени снимки. Може дори да бъде активирана и при заключен телефон с двойно натискане на бутона за намаляване на звука, като при това автоматично се прави снимка - всичко отнема около 1,2 секунди. Камерата има функция за гласово управление и за добавяне на гласови бележки към снимките, а освен това е снабдена и с интересен режим за поставяне на водни знаци върху кадрите

Скоро очаквайте и нашето подробно ревю на телефона.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници