Честваме Деня на Светите Кирил и Методий

Честваме Деня на Светите Кирил и Методий
Патриарх Неофит в съслужение с архиереи на Българската православна църква ще отслужи благодарствен молебен в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".
A A+ A++ A

На 11 май честваме Деня на Светите равноапостоли Кирил и Методий.

Патриарх Неофит в съслужение с архиереи на Българската православна църква ще отслужи благодарствен молебен в патриаршеската катедрала "Св.  Александър Невски", чийто северен престол е посветен на Светите братя.

За честването, както и за годишнината от възстановяването на Българската патриаршия в 9.30 ч. в храма ще бъде отслужена и съборна архиерейска Света литургия.

След светите богослужби в приемния салон на Синодалната палата ще бъде даден кратък прием от Българския патриарх за благословение на честния клир и верните чеда на родната патриаршия, съобщават от пресцентъра на Светия Синод.

За първи път България и Македония ще честват заедно празника на светите апостоли. В неделя в София ще пристигне македонска делегация, водена от главата на Македонската православна църква архиепископ Стефан и председателя на Македонската академия на науките и изкуствата (МАНУ) Владо Камбовски.



 

#Кирил и Методий #Неофит #Македония #България #Стефан #Владо Камбовски #Светия синод

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино