10 места, които спират дъха

10 места, които спират дъха
Бора Бора
A A+ A++ A

10. ПРАГА

Карлов мост, Copyright by Moyan Brenn

Прага е фантастичен град, където гарантирано ще се чувстваш у дома си. Освен че може да се пие бира, задължително трябва да отидеш в старата дисидентска сладкарница „Славия“ и да пиеш един абсент (чешкият абсент не мирише на анасон).

09. БОРА БОРА

Снимка ReservasdeCoches.com

Бора Бора е малък остров от архипелага Дружествени острови на Френска Полинезия. Очевидно е едно от най-красивите места на света.

08. ЮЖЕН ТИРОЛ

Снимка Marcus Ertl

Алпи, ливади, пасторален пейзаж. Едно от най-добрите места в Европа за почивка и разходки. Тръгни от Инсбрук и стигни до Италия. Няма как да сгрешиш.

07. ЧИЛИ

Национален парк Torres del Paine, снимка Cristina Valencia

Обявен за природен резерват от UNESCO, Torres del Paine предлага живописни езера, реки и потоци, в комбинация с величествени планини и глетчери. А в Чили правят страшно вино...

06. ЛОНДОН

Tower Bridge, снимка siddhu2020

След организираните олимпийски игри английската столица води в класацията за най-желана туристическа дестинация. Освен това се оказа, че Лондон е градът с най-много милиардери на глава от населението. Изобщо Лондон е неприлично близо до определението „център на света“.

05. ВИЕТНАМ

Hạ Long Bay, снимка Lawrence Murray

Виетнам е една от най-модерните дестинации за туризъм в Южна Азия. Твърди се, че страната се развива с бурни темпове в икономически план. 

04. НОРВЕГИЯ

Гледка от скалата Прейкестолен, снимка Anna Bialkowska

Норвежките фиорди са едно от най-красивите места в Европа. Това е един от тях, сниман от скалата Прейкестолен. Скалата е висока 604 метра, широка е 25 на 25 метра и можеш да се качиш ... ако ти стиска.

03. СИНГАПУР

Снимка Nicolas Lannuzel

Брутният вътрешен продукт на Сингапур е 330 милиарда долара (за сравнение българският е около 100 милиарда долара). Тропически климат, без ясно изразени сезони. Само през ноември, декември и януари вали повече от обикновено.

02. НЕПАЛ

Долината Барун, Непал, снимка Dhilung Kirat

Пътешествие до Непал не е лесна работа, но си струва. Ако ще атакувате Еверест, имайте предвид, че шерпите може и да стачкуват заради една лавина, която уби повече от 10 техни колеги, а държавата предложи на семействата им жалки обезщетения.

01. АНТАРКТИКА

Най-южният континент на Планетата, снимка Christopher.Michel

Ако ти се идва тук, значи наистина ти е писнало от туристически маршрути. Пътуването е скъпо, трудно и бавно. Обикновено се слиза до най-южната точка на Южна Америка (Огнена земя) и се взема кораб на автостоп. Може да преговаряш и с Пимпирев, да те вземе другия път.

 


#Бора Бора #Прага #Лондон #Сингапур #Южен Тирол #Чили #Виетнам #Халонг #Норвегия #Непал #Антарктика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"