Съдът гледа делото срещу Цветанов за отказаните СРС-та

Съдът гледа делото срещу Цветанов за отказаните СРС-та
Прокуратурата го обвинява, че той е пренебрегнал разрешенията, подписани от съдия, и е поставил резолюции „Не!!!“ на шест искания за СРС-та. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийски градски съд ще гледа първото дело срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за отказани СРС-та за бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров.

Прокуратурата го обвинява, че той е пренебрегнал разрешенията, подписани от съдия, и е поставил  резолюции „Не!!!“ на шест искания за СРС-та.

На заседанието във вторник се очаква пред съда да бъде разпитан и самият Орлин Тодоров. Той ще бъде питан дали се е познавал с Цветанов, стана ясно от искането на адвоката на бившия вътрешен министър Менко Менков. Самият Тодоров отрече това, след като излезе от заседанието по другото дело срещу Цветанов.

В съда се гледа и второ дело, по което Цветан Цветанов стана подсъдим. По него той е обвинен за това, че е присвоил пари от бюджета на МВР с цел да набави облага за Орлин Тодоров. На него му е било платено трудово възнаграждение за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения по ЗМВР в общ размер около 50 000 лева. Делото ще продължи на 22 май.

#съд #гледа #делото #Цветан Цветанов #СРС-та

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"