Стотици странни змии изпълзяха от подпорна стена

Стотици странни змии изпълзяха от подпорна стена
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пълчища от змии изпълзяха от подпорна стена, която е на метри от първите къщи в смолянското село Търън. Селото е в паника от странните на външен вид влечуги.

„Във всяка пукнатина в 50-метровата стена имаше змийски глави. Христо Кондуров подаде сигнал в кметството“, каза кметът на селото Явор Говедаров. Две змии били влезли в кухнята на човека. Той започнал да търси леговището им и го открил в подпорната стена край селото.

„Те са с кафяви и черни петна и подострени. Възможно е да са и земноводни, тъй като стената е на 20-ина метра от коритото на река Черна“, каза кметът. Видът им ще бъде уточняван днес от специалисти, когато напече силно слънцето, допълва „Труд“. Мястото е посетено от екип на „Спасителна дейност“ - Смолян, и обработено с репелент, съобщиха от „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Районът от стената, която е съоръжение към основния път от Смолян за Кърджали, до първите къщи в Търън е напръскан с репелент. Отблъскващият влечугите препарат е раздаден и на жители от квартала, за да пръскат сами района и да ги плашат.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"