Яценюк: Москва държи ключа за стабилизиране на Източна Украйна

Яценюк: Москва държи ключа за стабилизиране на Източна Украйна
Премиерът на Украйна Арсений Яценюк се срещна с германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Ключът за стабилизирането на ситуацията в Източна Украйна не е в Киев, а в Москва, заяви премиерът на Украйна Арсений Яценюк след среща с германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер.

Според него, след като Москва престане да подкрепя сепаратистите и терористите, ситуацията в Украйна ще се подобри значително, предаде украинското издание „Лига“.

След срещата си с Арсений Яценюк на летището в Киев Щайнмайер изрази надежда, че разговорите между политици и граждански организации, планирани за тази седмица под формата на кръгла маса, ще помогнат за разоръжаването на проруските сепаратисти и подобряването на цялостната атмосфера преди изборите, за да могат максимално много граждани да отидат да гласуват, предаде Би Би Си.

Междувременно президентът Олександър Турчинов заяви, че „терористите“ - както властите наричат въоръжените сепаратисти – не могат да участват в преговорите.

От Кремъл коментираха, че диалогът не би могъл да успее, ако няма директен диалог между властите в Киев и сепаратистите от Източна Украйна.

#Киев #Москва #Арсений Яценюк #Източна Украйна #Франк-Валтер Щайнмайер #Олександър Турчинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници