"Народен губернатор" създава политическа партия "Новоросия" в Донецк

"Народен губернатор" създава политическа партия "Новоросия" в Донецк
Губарев посочва, че в политическото обединение влизат хора, проявили се като “истински патриоти и защитници на своето Отечество”. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Избраният за „народен губернатор“ на т.нар. украински район Донбас Павел Губарев обяви, че създава своя политическа формация с името „Новоросия“.

Местни медии съобщават, че щаба на новата политическа формация ще бъде в Донецк.

“Новата политическа система на Донецк не трябва да има нищо общо с миналата украинска олигархическа политика”, казва Губарев.

“За реализирането на тези принципи от свое име обявявам създаването на нова партия “Новоросия”, чийто главен офис ще се намира в Донецк”, заявява един от лидерите на протестиращите срещу новата власт в Киев.

Губарев посочва, че в политическото обединение влизат хора, проявили се като “истински патриоти и защитници на своето Отечество”.

“В близко бъдеще в Донецк ще се състои учредителен конгрес на партията, на който ще огласим нашия устав, идеология и стратегия за развитие”, отбеляза “народния губернатор”, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Губарев, един от неофициалните лидери на протестите в Източна Украйна срещу новото правителство, бе избран за местен управител на митинг, но впоследствие арестуван.

Властите го освободиха на 6 май.

#Донбас #Донецка област #Украйна #Русия #Киев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници