Бербатов иска отговор - календарчета с лика му агитират за ДПС

Бербатов иска отговор - календарчета с лика му агитират за ДПС
“Днес се събудих с откритието, че участвам в предизборна кампания", споделя Бербатов. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Българската футболна звезда от френския Монако Димитър Бербатов реагира остро във „Фейсбук“, след като разбра, че бил използван в предизборна политическа кампания без негово знание.

От няколко дни в Свиленград се разпространяват календарчета с неговия образ и намек за политическа пропаганда – на календарчетата е написан номер 29, който съвпада с номера на бюлетината на ДПС за предстоящите европейски избори.

В профила си в социалната мрежа Бербатов заявява, че действието не е невинна шега и очаква официална реакция.

“Днес се събудих с откритието, че участвам в предизборна кампания. Утре може да е друга партия или фирма, припознала ме като своя човек. Това с календарчето и номера на бюлетината нито е невинно, нито изглежда да е направено без знанието на авторите и бенефициентите, още повече, при липсата на официална реакция и разграничаване от страна на съзнателно или несъзнателно замесените в това”, пише футболистът.

„Аз съм Димитър Бербатов. Името ми на милиони фенове на футбола по света им говори нещо. Днес вкарвам голове за „Монако“. Имам и фондация - кауза, зад която публично съм застанал. Нека е ясно! Когато реша да застана зад нещо друго, или да бъда лице на каквото и да било, ще го направя, както съм го правил и досега - публично и официално. Всичко останало е безогледно и недопустимо използване на името и образа ми без мое съгласие”, казва още Митко.

#Димитър Бербатов #ДПС #европейски избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »