Очилата Google Glass вече могат да се купят от всеки желаещ в Щатите

Очилата Google Glass вече могат да се купят от всеки желаещ в Щатите
A A+ A++ A

Умните очила Google Glass вече могат да бъдат закупени от всеки желаещ в Щатите, който е готов да плати 1500 долара за тях. Засега не е ясно колко дълго ще продължи предложението. Досега компанията ограничаваше достъпа до иновативната джаджа, а през миналия месец за един ден я предложи на всеки желаещ. Това е помогнало на Google да прецени търсенето на очилата и в резултат е дошло решението за масово им предлагане докато има наличности. В интерес на истината Google Glass все още е продукт в бета етап на разработка и Google продължава работата по тях в хардуерно и софтуерно отношение.

Междувременно компанията IHS успя да разглоби устройството и да прецени каква е стойността на компонентите му. От анализа става ясно, че производството на Glass струва едва 152,47 долара, което е незначително на фона на продажната цена от 1500 долара. Компанията обаче предупреждава, че голяма част от стойността на много електронни устройства идва от нематериални разходи - за софтуерна разработка, проектиране и т.н. Според Google производствената стойност на Glass е значително по-висока. Наскоро сайта Teardown.com определи цената на производство на устройството на 79,78 долара.

Google се надява да намали стойността на джаджата при започването на масовото й производство заради по-големите обеми. IHS и Teardown.com посочват сериозната роля на Texas Instruments в дизайна на устройството. Според информацията компанията осигурява процесор, чипове за контрол на енергопотреблението, аудио кодек и други чипове на обща стойност 37,90 долара. Те са изработени по сравнително стар процес, което обещава, че с прехода към актуалните производствени методи производителността ще се увеличи, а размерите и енергопотреблението ще намалеят.

https://plus.google.com/u/0/+GoogleGlass/posts/QLD88fE7qmE
http://www.cellular-news.com/story/Handsets/65853.php

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници