Пожар в офис на „България без цензура“

Пожар в офис на „България без цензура“
Снимка: ББЦ
A A+ A++ A

Към 3,00 часа тази сутрин офисът на „България без цензура“ (ББЦ) на бул. „Ломско шосе“ 77 в София е бил подпален. Витрината на помещението е разбита с паве, след което е хвърлен коктейл  „Молотов“ със запалителна течност, информират от партийния пресцентър.

На мястото са се отзовали полиция и пожарна. Към момента се оценяват щетите от пожара и се провежда разследване за това кой е извършителят.

Председателят на софийския щаб на партията Васил Василев коментира: „Убеден съм, че този безобразен хулигански акт е политическа поръчка. ББЦ стана много силна по места за кратко време и мнозина партийни активисти, главно от ГЕРБ и БСП, виждат заплаха за политическото си развитие, защото гласовете за старите партии преминават към новата коалиция. От няколко дни общината ни изнудва да премахнем шатрата, на която водим предизборната си кампания, защото само за последните дни в нея събрахме над 300 заявления за членство в ПП „България без ценузра“.

От пресцентъра припомнят, че преди няколко месеца беше опожарен и офис на ББЦ в Стара Загора.

Василев добавя, че подобни наказателни акции подменят дневния ред на дебата за европейската политика на България. Той призова органите на реда да си свършат работата и в най-кратки срокове да установят поръчителите и извършителите на палежа.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници