Славянск няма да плаща данъци на Киев

Славянск няма да плаща данъци на Киев
Славянск отказва да плаща данъци на Киев. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Властите на Славянск престават да пращат средствата от данъци на Киев, като вноски ще се правят само в пенсионния фонд, съобщи "народният кмет" на града Вячеслав Понамарьов на пресконференция.

Той обаче отбеляза, че диалог с Киев е възможен, само при условие, че всички украински военни части бъдат изведени от територията на Донецка, Луганска и Харковска област. По отношение на възможни санкции срещу него, той отговори, че не го плашат, тъй като Русия е отворена за него, а в останалите страни, които е искал да посети, вече е бил.

Междувременно украинските спецчасти са прочистили района около телевизионната кула в Славянск от присъствието на терористи. Това съобщи украинската агенция УНИАН, позовавайки се на журналиста Артем Шевченко.

„През последните два дни гвардейците и десантчиците заради постоянния огън от страна на противниците, които са вече толкова нагли, че оборудват огневи точки и правят окопи в непосредствена близост, им се налага да прибягват, криейки се от куршумите и снарядите. Спецчастите, които кацнаха с хеликоптер на хълма, влязоха в сблъсъци с терористите", написа Шевченко във Фейсбук.

„В резултат противникът е изтласкан от заеманите позиции, зоната на сигурност е разширена до 5000 в радиус от телевизионната кула, на нея се вее украински флаг", допълва той. По негова информация, един от военнослужещите, участвал в операцията, е ранен в крака.

#Славянск #Киев #Донецк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници