Sony отчита загуба за 2013 и очаква тенденцията да се запази

Sony отчита загуба за 2013 и очаква тенденцията да се запази
A A+ A++ A

Sony публикуваха финансовите резултати от дейността си през първото тримесечие на 2014 г. и фискалната 2013 г. За съжаление, компанията отчита 1,25 милиарда долара чиста загуба за изминалата година. Оперативните приходи за периода са били 257 милиона, а приходите от продажби - 75,4 милиарда. На годишна база компанията регистрира 14,3% увеличение на продажбите, като причината за това според Sony е пониженият курс на японската йена, увеличените продажби на смартфони и премиерата на PlayStation 4.

Приходите на Sony за посочения период са се увеличили с 29,6% за мобилното поделение и 38,5% за гейминг продуктите. Продажбите на мобилни телефони отчитат печалба, но са част от едно и също звено с VAIO, което е на загуба. Продажбите на цифрови фотоапарати са се понижили с 2% заради цялостния спад на този пазар. Продажбите на системи за домашно забавление обаче отчитат ръст, а от Sony отбелязват повишения интерес към умните телевизори.

За фискалната 2013 година Sony е доставила 39,1 милиона телефона, което е повече от доставените 33 милиона през предишната година. За фискалната 2014 година очакванията са за доставка на 50 милиона устройства. Очакваме на 22 май Казио Хираи да представи дългосрочната стратегия на компанията, която включва засилване на гейминга, фото и мобилните продукти, както и подобряване позициите на телевизионното поделение, наред със стъпване на пазара за медицински продукти.

http://www.sony.net/SonyInfo/IR/financial/fr/13q4_sony.pdf

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници