Microsoft прави Xbox One по-евтин и му дава нови възможности

Microsoft прави Xbox One по-евтин и му дава нови възможности
A A+ A++ A

За никого не е тайна, че Xbox One изостава значително по продажби от PlayStation 4. Изглежда, в опит да се справи с този проблем, Microsoft обяви някои сериозни промени по Xbox One и цялата платформа. Най-голямата промяна е, че Xbox One вече ще е достъпен за 400 долара. Както може би се досещате, по-ниската цена предлага само конзолата без сензора Kinect.

Според Microsoft има 80 милиона потребители на Xbox 360, които искат да си вземат конзола от ново поколение, но на този етап просто не могат заради високата цена. Новата по-ниска цена изравнява Xbox One с PlayStation 4. Това е една наистина неочаквана стъпка, защото Kinect беше заложен и рекламиран като основата на Xbox One от самото начало. Тъй като сензорът е основният метод за контролиране на конзолата, Microsoft обещава да пусне ъпдейт, който ще направи управлението без Kinect по-лесно.

Другите нововъведения са по програмата Xbox Live Gold. Миналата година Microsoft обяви услугата Games with Gold, която даваше на потребителите, които ползват Xbox Live Gold, по две безплатни игри всеки месец. Досега тази услуга беше достъпна само за собствениците на Xbox 360, но от месец юни безплатни игри ще има и за Xbox One. Първите две ще бъдат Max: The Curse of the Brotherhood и Halo: Spartan Assault.

Като бонус и от благодарност за големия успех на програмата, през юни Microsoft ще пусне не две, а три безплатни заглавия за Xbox 360. Освен безплатни игри, потребителите, които плащат за Live Gold акаунт, получават и ексклузивни намаления под формата на Deals wih Gold. Те също досега бяха достъпни само за Xbox 360, но от юни ще са налични и за Xbox One. Първите заглавия, които ще бъдат намалени, са Ryse: Son of Rome и Forza Motorsport 5.

Едно от главните оплаквания към Xbox досега е, че приложенията за стриймване и забавление, като YouTube, Netflix и Hulu, бяха достъпни само за хората, които плащат за Xbox Live Gold, докато при PlayStation всеки може да ги ползва свободно. Това със сигурност е било неприятно за потребителите, тъй като те и без това плащат за някои от тези услуги и не биха очаквали да плащат допълнително, за да ги ползват.

От другия месец това вече няма да е проблем, защото приложенията за забавление на Xbox ще могат да се ползват напълно безплатно. С тези промени Microsoft обръща внимание на някои от най-сериозните оплаквания към конзолите си в опит да увеличи продажбите им, но същевременно бяга от началната концепция на Xbox One.

http://news.xbox.com/2014/05/xbox-delivering-more-choices

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници