Газова експлозия срина 9-етажен блок, уби 6-има

Газова експлозия срина 9-етажен блок, уби 6-има
6 души са загинали, 26 са ранени и 4 са в неизвестност след като 9-етажна сграда рухна в резултат на газова експлозия в Русия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

6 души са загинали, 26 са ранени и 4 са в неизвестност, след като 9-етажна сграда рухна в резултат на  газова експлозия в Русия.

9-етажната сграда рухна след газова експлозия в руския град Астрахан. До момента под развалините са открити шест тела, четирима души остават в неизвестност. След взрива са спасени 26 души, предаде bTV, позовавайки се на руски медии.

Пострадалите са общо 15. Петима все още са в болница, включително две деца. Претърсването продължава.

Руският премиер Владимир Путин нареди създаване на правителствена комисия, която да установи причините за експлозията.

В Астрахан пристигна министърът на извънредните ситуации Сергей Шойгу, за да ръководи лично спасителните работи и издирването.

Засега най-малко вероятна е версията за терористичен акт. Смята се, че виновник за взрива може би е жител на блока от третия етаж, който неведнъж е говорил, че ще се самоубие по подобен начин.

Психолози подпомагат роднини и близки на загиналите и пострадалите. Федералното следствие образува наказателно дело за нарушаване на нормите за сигурност при строителните дейности.

#Астрахан #експлозия #загинали #газ #Сергей Шойгу #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »