Chitika: Потребителите на iOS в Северна Америка са повече от тези на Android

Chitika: Потребителите на iOS в Северна Америка са повече от тези на Android
A A+ A++ A

Проучванията за пазарни дялове сред производителите на устройства по-често са базирани на брой устройства, изпратени към магазините, отколкото на бройки, продадени на крайни потребители. Обикновено подобна статистика е трудно да се направи и единствената й алтернатива е преброяване на устройствата в обръщение. Данни за последните обаче могат да се получат или от производителите, или от агенциите, които продават реклама и събират статистика за потребителите.

Според сведения на агрегатора на реклама Chitika данните, че Android доминира на пазара за мобилни телефони, не са съвсем точни, когато отчитаме устройствата в обръщение. Според агенцията в Северна Америка iPhone има по-голям пазарен дял от всички телефони с Android, взети заедно. Устройствата с iOS са 53,1% от общия брой на устройствата, генериращи мобилен трафик в САЩ и Канада, докато за Android тези проценти са 44,5%.

В доклада специално внимание заслужава и фактът, че устройствата с Windows Phone вече са повече от тези с BlackBerry, въпреки че потребителите на двете платформи заедно допринасят за едва 1,8% от общия мобилен трафик. Разбира се, възможността част от потребителите на Android да използват много малко мобилен интернет остава, но данните на Chitika доказват за пореден път, че потребителите на iOS използват много повече телефоните си, отколкото тези с Android.

http://chitika.com/insights/2014/smartphone-os-distribution

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници