Няколко компании в надпревара около графена

Няколко компании в надпревара около графена
A A+ A++ A

Според информация на Bloomberg няколко големи компании в момента се състезават да регистрират патенти, свързани с новия материал графен, за който вече писахме. Засега изглежда, че Samsung водят надпреварата с подадени 405 заявления за патенти през 2013 г., според информацията от английския патентен офис. В САЩ корейската компания има общо 38 заявления, като поне 17 от тях са свързани с графен.

Apple имат само две заявления в САЩ, които имат отношение към новия материал, но компании като IBM и Foxconn също се опитват да не изостават от тенденциите. Основният фокус в момента е върху масовото производство на графен, тъй като все още има проблеми с осигуряването му.

Компаниите за момента разчитат на независими изследователи, един от които е Хон Бинг Хи, който е професор в университета в Сеул. Той има патент за масовото производство на дисплеи от графен и според думите му компанията му - Graphene Square, е сериозен обект на внимание от страна на големите имена на пазара като Apple, Google и Samsung.

http://www.bloomberg.com/news/2014-05-15/samsung-apple-smartphone-battleground-is-single-atom-thick-tech.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници