Нина Димитрова води новите актьори от театър „Кредо” на турне в Русия и Япония

Нина Димитрова води новите актьори от театър „Кредо” на турне в Русия и Япония
A A+ A++ A

След като се раздели със Зуека – своя дългогодишен партньор на сцената и в живота, актрисата Нина Димитрова представя на сцената на театър „199“ в нов състав двата легендарни спектакъла на театър „Кредо“ - „Шинел“ по Гогол и „Каквото направи дядо, все е хубаво“ по Андерсен.

На мястото на Васил Василев-Зуека участват двамата млади актьори Стелиан Радев и Димитър Несторов, които след броени дни се дипломират в НАТФИЗ, където Нина им беше и преподавател. Сега на новия тим предстои да превземе и световните сцени с първото си международно турне. То започва през юли в Русия.

За Несторов руският език не е проблем, тъй като той е наполовина украинец и е научил текста за ролята си в „Каквото направи дядо...“ само за пет дни. Сега помага на колегата си Стелиан за „Шинел“.

Цяла армия преводачи са впрегнати за следващата им дестинация – Япония, където през октомври и ноември ги очаква публиката в Токио, Сапоро, Фукушима и други градове.

Преди това обаче триото (Нина, Стенли и Митко) ще зарадва феновете на театъра в Стара Загора, където играят на 27 и на 28 май, а през юни са в Русе.

Междувременно трупата ще има и два спектакъла в театър 199“ („Шинел“, 6 юни, и „Каквото направи дядо“, 11 юни).

По материала работи Даниел Диитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници