Путин разпореди изтеглне на армията от границата с Украйна

Путин разпореди изтеглне на армията от границата с Украйна
Москва настоява за незабавно прекратяване на картелната операция в югоизточната част на Украйна от страна на управляващите в Киев. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин разпореди на министъра на отбраната Сергей Шойгу да прекрати ученията в Брянска, Белгородска и Ростовска области на границата с Украйна и да върне войниците в постоянните им бази, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на Кремъл.

Москва настоява за незабавно прекратяване на картелната операция в югоизточната част на Украйна от страна на управляващите в Киев срещу проруски сепаратисти. Кремъл предлага се използват мирни начини за регулиране на проблема.

Междувременно сепаратисти от Славянск твърдят, че националната гвардия на Украйна е разстреляла 10 военни, които поискали да минат на страната на силите за самоотбрана. Това съобщи прессекретарката на “народния” кмет на града Вячеслав Пономарьов - Стела Хорошева, цитирана от РИА Новости.

Според други сепаратисти войниците отказали да се бият срещу свои съграждани и поискали да се приберат у дома. “Момчетата бяха изправени до стената на територията на поделението и стреляха по тях. Сега погребват телата им в покрайнините на града”, заявил представител на сепаратистите пред агенция Интерфакс.

#Владимир Путин #Сергей Шойгу #Славянск #сепаратисти #Украйна #Киев #Москва #Кремъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"