Немският TV канал ARD за нас: От времето на социализма почти нищо не се е променило

Немският TV канал ARD за нас:  От времето на социализма почти нищо не се е променило
Николай Кирков е представен в репортажа като неориентиран младеж, който щял да гласува спонтанно.
A A+ A++ A

Оригиналното заглавие на Das Erste е „Между ЕС и Русия“. На пръв поглед българската столица София изглежда като всеки друг голям град в Европейския съюз, се казва в материал на ARD (първи канал на държавната телевизия на Германия), посветен на предстоящите избори за Европейски парламент (ЕП). Градът блести. Зад фасадите обаче процъфтява корупция и организирана престъпност.

От времето на социализма не се е променило почти нищо. Откакто България е член на ЕС, само наемите са се удвоили. Средната заплата в страната е равна на ¼ от средната за ЕС.

На гражданите им е трудно с изборите за ЕП. В България не може да се гласува за директни кандидати, само за партии (германците очевидно не са запознати с кандидатурите на Банева и Папазов или не ги броят – бел. ред.). Освен това го има и Големия брат Русия, с когото в България са тясно свързани, коментира медията. България е зависима от руски газ и нефт. Почти всички инвестиции идват от Русия (това не е съвсем вярно – бел. ред.).

Европейският парламент, Страсбург и Брюксел, всичко това е много далеч от ежедневието в София. Европейският съюз е чужбина за повечето българи, се казва в материала.

В излъченото видео се проследява историята на младия българин Николай Кирков, който се вози на трамвай, защото не може да си позволи кола, а София била голяма...

#София #избори #Европейски парламент #Страсбург #Брюксел #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници