Телефон изпраща миризми чрез SMS

Телефон изпраща миризми чрез SMS
oPhone
A A+ A++ A

Телефонът oPhone ще позволява изпращането на миризми чрез SMS. Създател на проекта е Дейвид Едуардс, професор по биомедицинско инженерство в Харвардския университет.

Участниците в производството на апарата ще се възползват от него срещу 149 евро спрямо 199 евро при пускането му в продажба в началото на 2015 г.

Има голям интерес от Силиконовата долина

защото конкретно може да се променя глобалната комуникация днес, заяви изследователят. Апаратът с цилиндрична форма има малък бял корпус, който генерира сложни ароматични сигнали в бърза поредица от малки изпускания на пара, както стандартният телефон предава аудиоинформации.

Той функционира благодарение на технологична манипулация на частиците по сходен начин с технологията на медицинските аерозоли, която позволява на Едуардс (филантроп, писател и изобретател) да натрупа състоянието си в края на 90-те години на миналия век.

За да разработи идеята, произлязла от един от курсовете му в Харвард, той съосновал компанията Vapor Communications.

oPhone, който първоначално ще бъде запазен за потребителите на iPhone чрез безплатно приложение, наречено oSnap,за момента

разполага с 32 оригинални миризми

Приложението ще може да бъде сваляно от 17 юни. За да създаде собствен аромат, потребителят може да комбинира до осем миризми, което означава 300 000 възможни комбинации.

След като заработи системата, по време на разходка в гората човек ще може да направи снимка, към която след това да добави една или повече миризми, възстановявайки обграждащата го ароматна среда.

След това той изпраща oNote, файл, предаван чрез SMS, на приятел, който първоначално ще визуализира съдържанието на специализирания сайт, а после, ако също разполага с iPhone, може да го препрати към oPhone-а, за да го помирише. Самата миризма се възпроизвежда чрез патрончета, наречени oChips.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници