Samsung и Apple нямат желание да работят по споразумение

Samsung и Apple нямат желание да работят по споразумение
A A+ A++ A

За момент изглеждаше сякаш патентните битки на Apple са към своя край, но това е било само илюзия. Наскоро разбрахме, че Motorola и Apple са се споразумели извън съда и че се работи по подобно решение и със Samsung. Добрата воля от страна на двете компании явно е била символична и те нямат и не са имали желание да работят заедно по извънсъдебно споразумение.

По-малко от ден след като стана ясно, че Samsung и Apple са в преговори за край на делото помежду им, адвокатите на двете компании изразиха нежелание да работят една с друга и се оплакаха, че след края на делото миналия месец е имало действия, които спъват процеса на договаряне. Apple споменават две интервюта с главния адвокат на Samsung, Джон Куин, в които той нарича Apple "джихадисти" и казва, че провлаченото дело е като "войната във Виетнам за Аpple".

В писмо между адвокатските кантори на двете компании Apple казват, че се съмняват в смисъла на прекарване на още време в опити за споразумение, имайки предвид репликите на Джон Куин. Компанията също обвинявa Samsung, че са използвали първоначалните преговори за лицензиране на патентите на Аpple, за да копират продуктите им. Samsung от своя страна твърдят, че Apple се опитват да използват победите си в съда, за да определят условията на споразумението и умишлено да попречат за неговото постигане.

Имайки предвид размяната на реплики, явно Samsung и Apple все пак не са държали толкова на извънсъдебно споразумение, въпреки предявените по-рано намерения за такова. Тъй като загубите и на двете компании от последното дело бяха незначителни, а възможните забрани за продажби са само за продукти, които вече не са актуални, няма причина те да виждат извънсъдебното споразумение като приоритет.

http://www.theverge.com/2014/5/20/5733668/apple-and-samsungs-lawyers-explain-why-they-cant-settle

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници