За година в България услугата HBO GO успя да събере 30 000 регистрации

За година в България услугата HBO GO успя да събере 30 000 регистрации
A A+ A++ A

В началото на миналата година на българския пазар се появи една особено интересна услуга. Тя се казва HBO GO и на практика осигури безплатен достъп до огромния каталог от филмово съдържание на HBO през смартфон, таблет, компютър или смарт телевизор за всеки, който вече има абонамент за канала от своя кабелен оператор. Така без значение на мястото, на което се намирате, стига да имате връзка с интернет, можете да получите любимите си филми и сериали с отлично качество и със субтитри на български. Хитови поредици като "Игра на тронове"и "Истински детектив" са налични в HD резолюция, като постепенно ще се добави и друго с по-високо качество.

След малко повече от година регистрациите в услугата вече са над 30 000, като повечето от тях се използват активно. От компанията отчитат, че почти половината от регистрираните гледат през компютър, 20% чрез телевизор и таблет, а 13% залагат на телефон. При заглавията логично на първо място е хитовият сериал "Игра на тронове", а след него на голяма популярност се радва "Таласъми ООД". Като цяло в HBO GO са достъпни над 1500 часа съдържание в различни жанрове, включително и оригиналната продукция на HBO, която традиционно е с изключително високо качество и постоянно печели награди за това.

Приложението за Европа и други пазари в Азия се разработва от малък екип в Унгария, който непрекъснато добавя нова функционалност - скоро се очаква и опция за запазване на съдържанието в мобилното устройство за гледане без връзка с интернет. За времето, през което тествахме услугата - известно време в началото на миналата година и през последната седмица, определено останахме впечатлени от работата й и честно казано, не намираме аналог на българския пазар. Още повече че тя е безплатна за абонатите на HBO, докато в повечето европейски страни за нея има допълнителна такса. Голям плюс е и възможността за ползване в смарт телевизорите на LG и Samsung чрез специално приложение за тях.

Не е изключено скоро да се появи и опция за ползването само на HBO GO, без да е необходимо да се сключва договор с кабелен оператор. Според Димитър Нойков, който ръководи HBO в страната, напълно възможно е да видим абонамент за услугата, който е свързан с доставчика на интернет, а дори и с мобилния оператор. В някои страни, където е наличен последният вариант, мобилният трафик в HBO GO дори е безплатен, което с радост бихме приветствали и тук. Иначе стриймингът на видео използва адаптивна технология, която автоматично оптимизира качеството на изображението в зависимост от скоростта на връзката и при тестовете ни на различни места и при различни условия нямахме проблеми с гледането на видео.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници