Silent Circle привлече 30 милиона в инвестиции за Blackphone и други продукти

Silent Circle привлече 30 милиона в инвестиции за Blackphone и други продукти
A A+ A++ A

Silent Circle е компанията, която в началото на годината обяви, че заедно с Geeksphone ще пусне в продажба Blackphone - смартфон, специализиран в пазенето на личните данни на потребителя и предоставянето на защитени канали за комуникация. За целта той използва специална версия на Android, наречена PrivatOS, която е по-ориентирана към защита на данни от стандартната. Компанията обяви, че е привлякла инвестиции от 30 милиона долара, които ще използва, за да успее да отговори на огромното търсене на Blackphone и да увеличи още повече присъствието си на пазара за защитени комуникации.

Освен защитения смартфон, Silent Circle има и софтуерни продукти за криптирана комуникация, които също ще бъдат подобрени от новото финансиране. Silent Phone позволява на потребителите да провеждат напълно защитени гласови и видеоразговори през Android и iOS. Оut-Circle Access пък позволява криптирани обаждания към традиционни номера, като криптирането се случва между телефона на потребителя и сървърите на Silent Circle. Имат и услуга за защитено изпращане на текстови съобщения, наречена Silent Text, която освен всичко друго дава възможност съобщения да се изтриват от устройствата на получателя и подателя едновременно. Разбира се, Blackphone ще включва всички тези услуги, когато бъде пуснат в продажба през юни.

http://www.prnewswire.com/news-releases/silent-circle-raises-30-million-in-funding-from-new-strategic-investors-260069001.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници