Топло посрещане на Орешарски от папата

Топло посрещане на Орешарски от папата
Орешарски бе посрещнат топло от папа Франциск. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Папа Франциск прие топло на аудиенция българския министър-председател Пламен Орешарски. Това стана малко след 9:00 часа местно време в сряда в Резиденцията на кардиналите.

Главата на Римокатолическата църква избра резиденцията, където живее самият той, вместо да приеме Орешарски в папските покои на Апостолическия дворец, които не обитава. Срещата бе за цялата официална делегация от България, в която влизат министърът на културата Петър Стоянович, министърът на външните работи Кристиян Вигенин и министърът на младежта и спорта Марияна Георгиева. 

Аудиенцията продължи около половин час, в който Орешарски поговори с папа Франциск и в края на срещата му подари творбата с маслени бои „Йеросалимия“. Платното е рисувано през 19. век, а авторът е неизвестен. 

От своя страна Негово Светейшество подари на премиера настолен комплект за писане. Дневният ред на българската делегация продължи със среща с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролини. На обяд в 12 ч. Орешарски се среща със своя италиански колега Матео Ренци.

Очаква се премиерът да кацне в София около 16:00 часа.

#Пламен Орешарски #папа Франциск #Петър Стоянович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници