Светлин Русев: БСП няма представа какво става в държавата

Светлин Русев: БСП няма представа какво става в държавата
Светлин Русев Снимка: bgsever.info
A A+ A++ A

Според академик Светлин Русев от действията на партиите след евровот 2014 г. е станало по-ясно, че БСП е напълно безпомощна и в оценката на собственото си поведение, и в липсата на реална представа какво става в държавата, и какви са настроенията и нуждите на хората. Коментарът на големия български художник бе направен в интервю за в. „Труд“.

„Популистките приказки и заиграването с пенсионерите, агресивната политика, която всички политически сили прилагат за „предишния виновен“, не носи никакъв реален резултат“, заяви Русев.

Според художника послушният Висш партиен съвет, избран от един административно овладян конгрес (демократично!), си въобразява, че може да разполага и дирижира съдбата на държавата.

„Навън трещи и гърми от безумията на свои и чужди и трябва онова малко момче от Андерсеновата приказка да дойде и да каже, че „царят е гол“, допълни Русев.

Той призовава българите да погледнат към състава на целия политически елит, в който, с много малки изключения, е любопитно да се види кой откъде идва, къде и какво е доказал на професионално и национално равнище. По отношение на преференциалния вот академикът посочва, че не трябва да предизвиква паника „изборът на едно момче, което изместило лидера си“, тъй като е пределно ясно, че при подредена листа в нея влизат тези, които е посочил лидерът.

#Светлин Русев #Русев #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници