След пороите обстановката в страната се нормализира

След пороите обстановката в страната се нормализира
Обстановката в страната след валежите започва да се нормализира.
A A+ A++ A

Като цяло ситуацията в страната след пороите се нормализира. Нивото на Янтра край великотърновския квартал „Чолаковци“ вече е спаднало с близо 2 метра и никъде по реката вече няма места, където да надвишава три. За изминалото денонощие в оперативния център на пожарната във Велико Търново са постъпили 10 сигнала за отводняване и три сигнала за отстраняване на опасни предмети.

Водата, която заля къщи в поповското село Априлово, се отдръпна и пострадалите успяха да влязат в домовете си, за да започнат възстановяването.

Общо осем са къщите, които водната вълна на река Черни Лом заля напълно. Обстановката, която хората завариха в домовете си, не беше от най-приятните. Освен тинята, има изгорели уреди, дървата за огрев вече са мокри.

Водната стихия е скъсала един мост и е отрязала пътя на арендатора до земеделските земи. Всички в селото са единодушни, че и тази година наводнението е причинено от нехайното отношение на концесионера на язовир „Росина“. Обвиняват го, че заради рибата във водоема държал високи нива.

Пострадалите се надяват на помощ от държавата, за да възстановят пораженията. Най-спешно се нуждаели от хранителни продукти от първа необходимост, както и от пясък и цимент за ремонти.

Синоптиците обаче предвиждат валежите да продължат и следващите дни, но не с голяма интензивност.

#Априлово #Янтра #Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници