Девин подкрепя здравния министър Таня Андреева

Девин подкрепя здравния министър Таня Андреева
Миналата седмица лекарите от Спешната помощ поискаха оставката на Андреева заради предложението директорът им д-р Георги Гелев да бъде уволнен заради поредния смъртен случай след закъсняла линейка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Инициативният комитет „За възстановяване дейността на болницата в Девин“ застава в подкрепа на министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева“, съобщи неговият председател Валентина Павлова.

„От няколко дни следим протестите, които се случват относно здравеопазването. От името на Инициативния комитет, както и от името на обществеността на Девинска и Доспатска община, изразяваме твърдата си позиция и заставаме изцяло и безрезервно зад д-р Таня Андреева и сме готови да я подкрепяме“, каза Павлова.

Според тях случващото се в системата на здравеопазването не е плод на нейната работа като здравен министър.

Миналата седмица лекарите от Спешната помощ поискаха оставката на Андреева заради предложението директорът им д-р Георги Гелев да бъде уволнен заради поредния смъртен случай след закъсняла линейка.

Заявления за напускане на работа са подали 103-ма служители на центъра, каза пред БНР д-р Драгослава Балова от Спешния център в София. Тя обяви, че лекарите ще присъстват на срещата с министър Андреева, но колегите й не са склонни на компромиси.

#Девин #подкрепя #здравна #Спешна помощ #д-р Таня Андреева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници