Заради фалшиви SMS-и плащаме огромни сметки

Заради фалшиви SMS-и плащаме огромни сметки
Плащаме огромни сметки заради фалшиви SMS-съобщения за спешни повиквания. Снимка: grada.bg
A A+ A++ A

Все повече хора се случва да получат съобщение на мобилния си телефон с текст: „Спешно! Обади ми се!“. Оказва се, че това може да ни коства до няколкостотин лева разход. Един от последните случаи на тази измама е със служители на цяла фирма, които получават в рамките на няколко часа SMS-и от Босна и Херцеговина.

„Относно този случай сме информирали специализираните органи, включително и прокуратурата, защото ние нямаме такива възможности“, обясни Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) пред Нова телевизия. Според него „най-вероятно отнякъде изтича база данни“.
Печалбата идва от това, че докато човек разбере за какво става дума, вече е късно и сметката му е набъбнала значително. Според Божков българските оператори не печелят от това и не трябва да бъдат подозирани, че участват в схемата за измама.

„Ако този телефонен разговор се осъществи, той взема част от сумата, но обикновено има друг оператор, който трансмитира разговора“, коментира председателят на КРС.

От КРС са предупредили и съответните регулатори в дадените държави да предприемат действия и да проследят по тяхна линия този тип измами.

#КРС #Босна и Херцеговина #Веселин Божков #Божков #измами

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници