Слънчев бряг остава без център - сергии вместо алея с фонтани

Слънчев бряг остава без център - сергии вместо алея с фонтани
A A+ A++ A

Слънчев бряг остава без център. Съветниците в Несебър гласуваха мястото, предвидено за озеленяване и пешеходна зона, да бъде застроено, съобщи Би Ти Ви.

Мястото е апетитно, защото е в началото на централната алея на курорта. Бараките, в които се развива незаконна търговия, е трябвало да бъдат съборени още преди години. В плана за регулация на Слънчев бряг

парцелът от над два декара е отреден за пешеходна зона и озеленяване, община Несебър обаче има друг план, който включва строеж на курортна сграда

През 2009 г. култов ресторант в центъра на Слънчев бряг е бракуван и продаден за скрап. Вместо да бъде съборена, сградата се превръща в бит пазар. Междувременно, част от общинския терен става частен, а сега частникът иска да строи там курортна сграда.

„Това противоречи на строително-регулационния план, който е приет 2002-2003 г. Трябва да бъде зелена зона с фонтани и действително да бъде един център на Слънчев бряг”, казва Златко Димитров - изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД.

Искането зелените площи да се преустроят в строителство идва от община Несебър. И беше гласувано за секунди от съветниците 

„За мен трябва да има зелена площ, ето казвам ви го. Но гласувахме, защото има някакво предложение от общинската администрация”, заяви Кирил Киров, общински съветник.

„Вие неправилно тълкувате нещата и аз ви казвам, че не коментирам решения на Общинския съвет”, каза от своя страна Николай Димитров, кмет на община Несебър.

Според местните зад всичко това прозира схема за заграбване на общинска земя

„Към 800 квадрата, които са възстановени незнайно как, се придават други 1200 квадрата, които са общинска собственост. Това, ако не е заграбване на общинска земя в центъра на Слънчев бряг...”, коментира Атанас Терзиев, хотелиер.

„Днес някакво лице, което се казва Алтън от Кърджали, е събрал пари на много хора, които там искат да слагат сергии. На всичките хора той е казал, че тези сергии ще могат да почнат да си ги правят от днес. Забележете, защото се чакаше решението на това нещо, да узаконим ние тази площ”, допълва Венелин Ташев - общински съветник.

Официално 30-годишна жена се води управител на фирмата, сдобила се със златния терен, на който продължават да никнат бараки

И още едно неудобство се очертава за туристите в Слънчев бряг и съседните курорти - да останат без обществен транспорт.

Със старта на сезона е сменена транспортната фирма, която обслужва линиите на територията на Несебър. Новата, избрана от общината, има лиценз от края на 2013-а и досега не е извършвала подобна дейност. Обслужването на пътниците е трябвало да започне в неделя, но автобуси на превозвача няма.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници