Apple разкри подробности за iOS 8 и OS X

Apple разкри подробности за iOS 8 и OS X
A A+ A++ A

В началото на традиционната си конференция WWDC Apple сподели очакваните подробности за следващите версии на два от най-важните си проекта - мобилната платформа iOS и компютърната OS X. Събитието е фокусирано главно върху разработчиците на софтуер, но все пак е интересно с това, че дава първите детайли за следващите издания на софтуера на компанията, който ще достигне във финален вид до потребителите по-късно през годината. С над 100 сесии и над 1000 инженери от компанията актуалното издание на WWDC се очертава да осигури много и разнообразна информация на участващите в екосистемата на Apple.

В откриващите си думи Тим Кук заяви, че тазгодишното издание на конференцията ще е посветена главно на OS X и iOS и двете платформи ще бъдат много по-добре интегрирани. Според статистиката до момента са инсталирани над 40 милиона копия от OS X 10.9 Mavericks, което е повече от половината от всички потребители на Mac. Новото издание на платформата ще продължи започналото през миналата година именуване, което е свързано с географски места и ще се нарича OS X Yosemite. То ще осигури нов интерфейс и подобрения в приложенията.

Сбъднаха се прогнозите, че Apple ще продължи с опростяването на интерфейса и той ще приеме много по-плосък вид, който е сходен с този на iOS 7. Нови икони, нов дизайн на прозорците, нови материали на рамките и дори полупрозрачност при наслагване на прозорците един върху друг. За професионалните потребители е добавен и режим, който затъмнява интерфейса. Добавен е и нов Notification Center, който прилича на този в iOS 7 - в него се показват задачите за деня и нотификации от различни приложения и услуги. При търсенето в компютъра и интернет помага функцията Spotlight, която използва технология на Bing.


Информацията се обновява

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници