БСП не предвижда смяна на Станишев заради евроизборите

БСП не предвижда смяна на Станишев заради евроизборите
„Ние смятаме, че сега не е време за оставки. В анализа на всяка наша структура трябва да са ясни местните причини за резултата“, коментира Дъбов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Националния съвет на БСП Димитър Дъбов заяви, че анализът на резултатите от изборите за депутати в Европейския парламент няма да включва промяна на лидера на партията.

Анализът ни не включва промяна на лидера. Ние смятаме, че сега не е време за оставки. В анализа на всяка наша структура трябва да са ясни местните причини за резултата“, коментира Дъбов.

Има общини, в които смятаме, че беше направено недостатъчно. Имаше членове на Националния съвет, кметове на общини и народни представители, които доста вяло участваха в кампанията“, добави той.

Ние смятаме, че трябва да се променят други неща. На 25 май хората гласуваха за представителство в Европейския парламент. Неуместно е да се правят аналогии с това, какво българите смятат за управлението в страната и съотношението на силите в страната. Това, какво мислят за управлението на страната, го казаха преди една година, когато бяха парламентарните избори“, подчерта Дъбов.

За трети пореден път не можем да мобилизираме нашите симпатизанти да гласуват активно. Своето отражение върху гласуването даде и кризата в Украйна и отношението на БСП. БСП е партия, за която всички смятат, че е русофилска, и тази проевропейска позиция, която изразихме, даде своето отражение. Хората не виждат достатъчно лява политика от правителството“, обясни социалистът.

Според него АБВ са отнели от БСП един мандат и са го дали на ГЕРБ.

Дъбов посочи, че „Южен поток“ е проект, който трябва задължително да бъде изпълнен в България – „най-вече с оглед на диверсификацията“.

#БСП #Димитър Дъбов #Сергей Станишев #избори #Европейски парламент #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници