Жозеф Дол: Време е да се смени правителството в България

Жозеф Дол: Време е да се смени правителството в България
„Трябва да се предизвикат предсрочни избори. Нещата не вървят, надявам се, че българският народ ще вземе мерки да промени това“, каза още Дол. Снимка: ГЕРБ
A A+ A++ A

„Сега, когато чух и критиките на Европейската комисия, вярвам, че е време да се смени правителството в България и да сложим отново сериозни хора във властта.“ Това заяви пред журналисти в Брюксел председателят на ЕНП Жозеф Дол след срещата със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Председателят на ЕНП Жозеф Дол уточни, че сегашното българско правителство трябва да се смени не само заради наказателната процедура за „Южен поток“, но и заради всички настоящи наказателни процедури, както и всички проблеми в България, които са сериозни.

„Трябва да се предизвикат предсрочни избори. Нещата не вървят, надявам се, че българският народ ще вземе мерки да промени това“, каза още Дол.

На въпрос дали Дол мисли, че България като страна представлява проблем за Европейския съюз, той отговори, че Европейската комисия го казва, а не той, и ако попитат Барозо, и той така ще отговори.

По повод призивите ГЕРБ да напусне българския парламент, председателят на ЕНП коментира, че никога не трябва да се действа така, защото, когато някой е избран, той остава.

#Европейска #комисия #правителство #България #Цветан Цветанов #Жозеф Дол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници