Няма да обсъждат „Южен поток“ на срещата в Брюксел

Няма да обсъждат „Южен поток“ на срещата в Брюксел
Очакваше се, че ситуацията около „Южен поток“ ще бъде обсъдена на срещата в белгийската столица с участието на представители от Русия, ЕС и Украйна. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

„ЕК приветства решението на правителството на България за временно спиране на строителството на „Южен поток“. Това каза говорителят на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер Сабине Бергер, предаде ИТАР-ТАСС.

По думите й „това е важна стъпка в отговор на безпокойството на Еврокомисията, оповестено миналата седмица“.

Европейската комисия не смята, че ситуацията около реализацията на проекта „Южен поток“ ще бъде обсъждана на днешната среща в Брюксел между Гюнтер Йотингер и енергийните министри на Русия и Украйна.

„Не очакваме, че този въпрос ще бъде обсъждан“, заяви Бергер. По думите й „за момента не се предвижда“ провеждане на заседание на експертната група Русия-ЕС за „Южен поток“.

В неделя на брифинг след срещата си с американски сенатори българският премиер Пламен Орешарски обяви, че е разпоредил спиране на работата по проекта „Южен поток“, докато не се постигне разбирателство с Брюксел за газопровода.

Очакваше се, че ситуацията около „Южен поток“ ще бъде обсъдена на срещата в белгийската столица с участието на представители от Русия, ЕС и Украйна.

#Украйна #Русия #Брюксел #среща #Южен поток #обсъждат #Сабине Бергер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници