Три напитки срещу подут стомах

Три напитки срещу подут стомах
Снимка: hitportal.com.mk
A A+ A++ A

Подутият стомах е често срещано явление особено около празниците, но не само. Експерти откриха три напитки, които успешно предотвратяват неприятното усещане.

Фрапе от ананас. В ананаса има малко калории, много фибри, витамини и минерали. Той предотвратява преяждането и създава усещане за ситост. Този плод съдържа ензима бромелаин, който подобрява храносмилането и подпомага функциите на имунната система, участвайки в разграждането на ненужни и външни за тялото белтъци. Ананасовото фрапе може да замени една от закуските през деня.

Студен чай от мента. Повечето от хората нямат възможност да се хранят здравословно през деня и затова най-често вечер наваксват пропуснатото през деня. Ментата успокоява проблемите с храносмилането и помага на стомаха по-бързо да усвои храната. Билката ускорява метаболизма и намалява апетита.

Препоръчва се да се пият по две чаши студен чай от мента всеки ден.



Напитка с черен шоколад. Черният шоколад е богат на антиоксиданти, подобрява настроението и функциите на мозъка. Сваля кръвното налягане и оказва влияние върху теглото, намалява апетита и създава чувство за ситост.

Напитката се приготвя с кисело мляко, мед, шоколад и банан. Препоръчително е тази напитка да се консумира на закуска.

 

#напитки #витамини #ананас #шоколад #студен #чай #мента

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници